top of page

Menu – przyjęcia okolicznościowe

 

Cena 180 zł / os

Dzieci 3-10 lat – 50 % ceny

Dzieci do lat 3 – GRATIS !

 

ZUPY ( 1 do wyboru )

  • Rosół domowy z makaronem

  • Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

  • Krem z pieczarek z grzankami

  • Krem warzywny

  • Krem pomidorowy

 

Danie główne serwowane na półmiskach ( 3 rodzaje mięs po 2 szt. / os )

 

MIĘSA ( do wyboru )

  • Klasyczny kotlet schabowy

  • Karczek marynowany w sosie pieczeniowym

  • Schab pieczony w sosie pieczeniowym

  • Bitki wieprzowe nadziewane boczkiem i ogórkiem konserwowym w towarzystwie musztardy DIJON

  • Kotlet de volaille

  • Kotlet Cordon Blue

  • Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym

  • Kotlet po parysku

  • Indyk w warzywach

 

DODATKI ( 2 do wyboru )

  • Ziemniaki z koperkiem

  • Frytki

  • Dufinki

  • Talarki ziemniaczane zapiekane

 

SURÓWKI I WARZYWA NA CIEPŁO ( 3 do wyboru )

  • Mizeria ze śmietaną

  • Surówka z marchewki

  • Surówka z selera

  • Buraczki

  • Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret

  • Surówka z czerwonej kapusty

  • Surówka z białej kapusty

  • Kapusta zasmażana

 

DESER

  • Ciasteczka oraz ciastka podawane na paterach

 

DANIA GORĄCE ( 1 do wyboru )

  • Barszczyk czerwony z pasztecikiem, krokietem lub kapuśniaczkiem

  • Żurek z jajkiem i kiełbasą

  • Boeuf strogonoff

  • Bogracz

 

ZIMNA PŁYTA ( podawana na półmiskach )

  • Półmisek wędlin 

  • Półmisek serów 

  • Galaretka drobiowa

  • Sałatki – 2 do wyboru (grecka, jarzynowa, gyros)

  • Przekąski

 

NAPOJE GORĄCE I ZIMNE

Menu weselne
Cena 280 zł / os
Dzieci 3-10 lat – 50 % ceny
Dzieci do lat 3 – GRATIS !

Tradycyjne powitanie Młodej Pary chlebem i solą oraz lampką szampana
ZUPY ( 1 do wyboru )
Rosół domowy z makaronem
Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
Krem z pieczarek z grzankami
Krem warzywny
Krem pomidorowy
Danie główne serwowane na półmiskach

( 3 rodzaje mięs po 2 szt. / os )
MIĘSA ( do wyboru )
Klasyczny kotlet schabowy
Polędwiczki wieprzowe w cieście piwnym
Karczek marynowany w sosie pieczeniowym
Schab pieczony w sosie pieczeniowym
Rumsztyk z pieczarkami i cebulką
Bitki wołowe lub wieprzowe nadziewane boczkiem i ogórkiem konserwowym w
towarzystwie musztardy DIJON
Kotlet de volaille
Kotlet Cordon Blue
Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
Kotlet po parysku
Indyk w warzywach
DODATKI ( 2 do wyboru )

 Ziemniaki z koperkiem
Frytki
Dufinki
Talarki ziemniaczane zapiekane
Kluski śląskie
Kopytka
SURÓWKI I WARZYWA NA CIEPŁO ( 3 do wyboru )
Mizeria ze śmietaną
Surówka z marchewki
Surówka z selera
Buraczki
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z białej kapusty
Kapusta zasmażana
DANIE GORĄCE ( 1 do wyboru )
Roladka ze schabu nadziewanego warzywami lub suszonymi pomidorami w sosie
pieczeniowym, kluski śląskie, marchewka z groszkiem
Kurczak z mozzarellą i grillowanym pomidorem, ptysie z puree ziemniaczanego, warzywa
na parze lub zestaw surówek
Medaliony z polędwiczek wieprzowym w bekonie z sosem borowikowym, ziemniaki
opiekane w ziołach, szpinak lub modra kapusta z rodzynkami
Sakiewki ze schabu nadziewane warzywami, kasza gryczana
Rolada z indyka z szynką i serem, duffinki, warzywa z wody lub sałatka z warzyw
sezonowych
Nadziewane udko z kurczaka, frytki, surówka do wyboru
Inne dania do uzgodnienia
DANIA GORĄCE BAROWE ( 1 do wyboru )
Barszczyk czerwony z pasztecikiem, krokietem lub kapuśniaczkiem
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Boeuf strogonoff
Bogracz
ZIMNA PŁYTA ( podawana na półmiskach )

 Półmisek wędlin 
Półmisek serów 
Galaretka drobiowa

Przekąski
Sałatki – 2 do wyboru (grecka, jarzynowa, gyros)

CIASTO i CIASTKA NA PATERACH
NAPOJE GORĄCE I ZIMNE

DODATKOWO PŁATNE ( ceny do uzgodnienia, zależne od ilości gości weselnych )
Deser
Stół wiejski 

Stół z dziczyzną
Tort weselny
Białe pokrowce na krzesła

Menu – Komunia Święta

Dzieci 3-10 lat – 50 % , Dzieci do lat 3 – GRATIS !

ZUPY ( 1 do wyboru )
Rosół domowy z makaronem
Krem z pieczarek z grzankami
Krem warzywny
Danie główne serwowane na półmiskach

( 3 rodzaje mięs po 2 szt. / os )
MIĘSA ( do wyboru )
Klasyczny kotlet schabowy
Karczek marynowany w sosie pieczeniowym
Schab pieczony w sosie pieczeniowym
Bitki wieprzowe nadziewane boczkiem i ogórkiem konserwowym w towarzystwie musztardy DIJON
Kotlet de volaille
Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
Kotlet po parysku
Indyk na warzywach z sosem śmietanowo - serowym
Udko pieczone z kurczaka
DODATKI ( 2 do wyboru )
Ziemniaki z koperkiem
Frytki
Dufinki
Talarki ziemniaczane zapiekane

 

SURÓWKI I WARZYWA NA CIEPŁO ( 3 do wyboru )
Mizeria ze śmietaną
Surówka z marchewki
Surówka z selera
Buraczki
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z białej kapusty
Kapusta zasmażana

DESER

Ciasteczka oraz ciastka podawane na paterach

 

DANIA GORĄCE ( 1 do wyboru )
Barszczyk czerwony z pasztecikiem, krokietem lub kapuśniaczkiem
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Boeuf strogonoff
Bogracz
ZIMNA PŁYTA ( podawana na półmiskach )
Półmisek wędlin 
Półmisek serów 
Galaretka drobiowa
Sałatki – 2 do wyboru ( grecka, jarzynowa, gyros)
Drobne przekąski

NAPOJE GORĄCE KAWA, HERBATA
NAPOJE GAZOWANE , SOKI, WODA, LEMONIADA

Potrawy które pozostaną pakujemy w dodatkowo płatne pojemniki jednorazowe na wynos. 

bottom of page