Restauracja Murowianka

Menu – przyjęcia okolicznościowe
Cena 180 zł / os
Dzieci 3-10 lat – 50 % ceny
Dzieci do lat 3 – GRATIS !
ZUPY ( 1 do wyboru )
-
Rosół domowy z makaronem
-
Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
-
Krem z pieczarek z grzankami
-
Krem warzywny
-
Krem pomidorowy
Danie główne serwowane na półmiskach ( 3 rodzaje mięs po 2 szt. / os )
MIĘSA ( do wyboru )
-
Klasyczny kotlet schabowy
-
Karczek marynowany w sosie pieczeniowym
-
Schab pieczony w sosie pieczeniowym
-
Bitki wieprzowe nadziewane boczkiem i ogórkiem konserwowym w towarzystwie musztardy DIJON
-
Kotlet de volaille
-
Kotlet Cordon Blue
-
Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
-
Kotlet po parysku
-
Indyk w warzywach
DODATKI ( 2 do wyboru )
-
Ziemniaki z koperkiem
-
Frytki
-
Dufinki
-
Talarki ziemniaczane zapiekane
SURÓWKI I WARZYWA NA CIEPŁO ( 3 do wyboru )
-
Mizeria ze śmietaną
-
Surówka z marchewki
-
Surówka z selera
-
Buraczki
-
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret
-
Surówka z czerwonej kapusty
-
Surówka z białej kapusty
-
Kapusta zasmażana
DESER
-
Ciasteczka oraz ciastka podawane na paterach
DANIA GORĄCE ( 1 do wyboru )
-
Barszczyk czerwony z pasztecikiem, krokietem lub kapuśniaczkiem
-
Żurek z jajkiem i kiełbasą
-
Boeuf strogonoff
-
Bogracz
ZIMNA PŁYTA ( podawana na półmiskach )
-
Półmisek wędlin
-
Półmisek serów
-
Galaretka drobiowa
-
Sałatki – 2 do wyboru (grecka, jarzynowa, gyros)
-
Przekąski
NAPOJE GORĄCE I ZIMNE
Menu weselne
Cena 280 zł / os
Dzieci 3-10 lat – 50 % ceny
Dzieci do lat 3 – GRATIS !
Tradycyjne powitanie Młodej Pary chlebem i solą oraz lampką szampana
ZUPY ( 1 do wyboru )
Rosół domowy z makaronem
Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
Krem z pieczarek z grzankami
Krem warzywny
Krem pomidorowy
Danie główne serwowane na półmiskach
( 3 rodzaje mięs po 2 szt. / os )
MIĘSA ( do wyboru )
Klasyczny kotlet schabowy
Polędwiczki wieprzowe w cieście piwnym
Karczek marynowany w sosie pieczeniowym
Schab pieczony w sosie pieczeniowym
Rumsztyk z pieczarkami i cebulką
Bitki wołowe lub wieprzowe nadziewane boczkiem i ogórkiem konserwowym w
towarzystwie musztardy DIJON
Kotlet de volaille
Kotlet Cordon Blue
Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
Kotlet po parysku
Indyk w warzywach
DODATKI ( 2 do wyboru )
Ziemniaki z koperkiem
Frytki
Dufinki
Talarki ziemniaczane zapiekane
Kluski śląskie
Kopytka
SURÓWKI I WARZYWA NA CIEPŁO ( 3 do wyboru )
Mizeria ze śmietaną
Surówka z marchewki
Surówka z selera
Buraczki
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z białej kapusty
Kapusta zasmażana
DANIE GORĄCE ( 1 do wyboru )
Roladka ze schabu nadziewanego warzywami lub suszonymi pomidorami w sosie
pieczeniowym, kluski śląskie, marchewka z groszkiem
Kurczak z mozzarellą i grillowanym pomidorem, ptysie z puree ziemniaczanego, warzywa
na parze lub zestaw surówek
Medaliony z polędwiczek wieprzowym w bekonie z sosem borowikowym, ziemniaki
opiekane w ziołach, szpinak lub modra kapusta z rodzynkami
Sakiewki ze schabu nadziewane warzywami, kasza gryczana
Rolada z indyka z szynką i serem, duffinki, warzywa z wody lub sałatka z warzyw
sezonowych
Nadziewane udko z kurczaka, frytki, surówka do wyboru
Inne dania do uzgodnienia
DANIA GORĄCE BAROWE ( 1 do wyboru )
Barszczyk czerwony z pasztecikiem, krokietem lub kapuśniaczkiem
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Boeuf strogonoff
Bogracz
ZIMNA PŁYTA ( podawana na półmiskach )
Półmisek wędlin
Półmisek serów
Galaretka drobiowa
Przekąski
Sałatki – 2 do wyboru (grecka, jarzynowa, gyros)
CIASTO i CIASTKA NA PATERACH
NAPOJE GORĄCE I ZIMNE
DODATKOWO PŁATNE ( ceny do uzgodnienia, zależne od ilości gości weselnych )
Deser
Stół wiejski
Stół z dziczyzną
Tort weselny
Białe pokrowce na krzesła
Menu – Komunia Święta
Dzieci 3-10 lat – 50 % , Dzieci do lat 3 – GRATIS !
ZUPY ( 1 do wyboru )
Rosół domowy z makaronem
Krem z pieczarek z grzankami
Krem warzywny
Danie główne serwowane na półmiskach
( 3 rodzaje mięs po 2 szt. / os )
MIĘSA ( do wyboru )
Klasyczny kotlet schabowy
Karczek marynowany w sosie pieczeniowym
Schab pieczony w sosie pieczeniowym
Bitki wieprzowe nadziewane boczkiem i ogórkiem konserwowym w towarzystwie musztardy DIJON
Kotlet de volaille
Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
Kotlet po parysku
Indyk na warzywach z sosem śmietanowo - serowym
Udko pieczone z kurczaka
DODATKI ( 2 do wyboru )
Ziemniaki z koperkiem
Frytki
Dufinki
Talarki ziemniaczane zapiekane
SURÓWKI I WARZYWA NA CIEPŁO ( 3 do wyboru )
Mizeria ze śmietaną
Surówka z marchewki
Surówka z selera
Buraczki
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z białej kapusty
Kapusta zasmażana
DESER
Ciasteczka oraz ciastka podawane na paterach
DANIA GORĄCE ( 1 do wyboru )
Barszczyk czerwony z pasztecikiem, krokietem lub kapuśniaczkiem
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Boeuf strogonoff
Bogracz
ZIMNA PŁYTA ( podawana na półmiskach )
Półmisek wędlin
Półmisek serów
Galaretka drobiowa
Sałatki – 2 do wyboru ( grecka, jarzynowa, gyros)
Drobne przekąski
NAPOJE GORĄCE KAWA, HERBATA
NAPOJE GAZOWANE , SOKI, WODA, LEMONIADA
Potrawy które pozostaną pakujemy w dodatkowo płatne pojemniki jednorazowe na wynos.